Het is goed zoals het is

Het is goed zoals het is
en jij bent goed zoals je bent.

Verandering, ontwikkeling, expansie is de constante factor van het leven.
Alles en iedereen ontwikkelt zich van nature. Daar hoeven we niet zoveel voor te doen.

Als we volledig aanvaarden waar en wie we zijn, in ieder moment, dan ontstaat er rust in jezelf. En dan opent zich de weg naar vrede, harmonie, plezier, overvloed, enzovoorts.

Als we dit natuurlijke proces willen tegenhouden, willen dat het blijft zoals het is of het leven in een hele specifieke richting willen sturen, dan ontstaat er weerstand.

Wij kunnen in ieder moment zelf kiezen of we de weg van de meeste of de minste weerstand op willen gaan. Door de optelsom van heel veel van deze kleine keuzes (bewuste en onbewuste) creëren we voor onszelf een gemakkelijke, stromende weg of juist een moeilijke weg met veel worstelingen.

Vechten tegen je omstandigheden of steeds maar ergens anders willen zijn dan waar je nu bent, creëert veel onrust en meer gevechten en worstelingen.

Onze omstandigheden in dit moment hebben we gecreëerd in het verleden. En als je daarop focust en je daardoor laat beïnvloeden, dan creëer je in het hier en nu meer van hetzelfde. Je herschept het verleden steeds opnieuw. Je blijft in dezelfde energie.

Als je werkelijk iets anders, een andere energie in je toekomst wilt ervaren, dan zul je je in het hier en nu met iets anders moeten verbinden.

De eerste stap in dit proces is aanvaarden waar je nu bent. Daardoor creëer je rust en ruimte en kun je opnieuw gaan kiezen.