Elske Hoen

Nieuwsgierig naar de werking en essentie van het leven

Een – of misschien wel dé – rode draad in mijn leven is het willen doorgronden van het leven zelf en hoe we een zo mooi en vervullend mogelijk leven voor onszelf kunnen creëren.

Hoe werkt het leven?
Waarom werkt het zo?
Waarom krijg ik zoveel tegenstrijdige signalen uit de buitenwereld?
Wie ben ik écht?
Wat is mijn betekenis hier op aarde?

Dit zijn voorbeelden van vragen die onder de oppervlakte altijd gespeeld hebben en die ik de laatste jaren meer bewust ben gaan beantwoorden.

Van verwarring naar heelheid

In het begin was het vooral verwarring wat ik ervoer. Want ik zag de grote mensen om mij heen soms andere dingen doen, dan dat wat goed voelde. Opmerkingen als ‘Dat is nu eenmaal zo’ of ‘Dit hoort zus of zo’ of ‘Ik kan niet anders’, heb ik altijd twijfelachtig gevonden, terwijl mensen dat wel gebruiken om niet-congruente keuzes te verantwoorden.

Als sensitief kind heb ik de buitenwereld regelmatig als hard en overweldigend ervaren. In mijzelf heb ik al vroeg een beschermende muur opgetrokken om in die buitenwereld te kunnen functioneren. Dat heeft lange tijd goed gewerkt.

Net als de meeste mensen heb ik een pad gekozen, zoals dat vanzelfsprekend werd geacht. Studeren, een baan zoeken, later een eigen bedrijf starten in dezelfde energie van presteren, efficiëntie, dingen voor elkaar proberen te krijgen.

Gelukkig was daaronder ook een andere, zachtere, intuïtieve stroom, die ik nooit helemaal ben kwijtgeraakt. Soms kon ik er naar luisteren en dan bracht ze mij altijd naar mooie ontwikkelingen en ervaringen.

Intuïtief en liefdevol leven

In 2017 heb ik een bewuste keuze gemaakt om deze intuïtieve stroom te gaan volgen, zoveel als ik kon en om uit te zoeken of het leven niet véél gemakkelijker en vriendelijker zou kunnen zijn.

Nu weet en ervaar ik dat het leven liefdevol is.
Dat wij allemaal expressies zijn van de liefdevolle levensenergie die het Universum voortbrengt.

Het perspectief dat ik heb ontwikkeld op het leven, mijn plaats daarin en dat ik mijn ervaringen allemaal zélf creëer, geeft enorm veel vrijheid, rust en plezier.

De weg die ik ben gegaan – en nog steeds ga – is het afstemmen op mijzelf en mijn eigen energie en daaruit volgt de rest vanzelf. Het is een prachtig, rijk avontuur, waarin alles een plek en een functie heeft.

En deze visie is nu de basis voor alles wat ik doe, deel en ben.

Mijn intentie is om bij te dragen aan een andere, ontspannen en natuurlijke manier van leven. Een leven van binnenuit, dat gevoed wordt door onze innerlijke bron.

Het natuurlijke creatieproces

in vogelvlucht