Het leven is een creatief ontwikkelingsproces

Onze natuurlijke staat van zijn is ontspannen, open en nieuwsgierig.

Als je op deze manier aanwezig bent, gaan je handelingen en activiteiten moeiteloos. Je zit in een ontwikkelende beweging waarin de volgende stap zich steeds vanzelf aandient. Ideeën, mensen, hulpmiddelen stromen moeiteloos naar je toe en je creëert het leven dat past bij wie je werkelijk bent.

Bij moeilijkheden ben je in staat om in het oog van de storm te blijven en open te staan voor de ontwikkelingskans die er altijd is. Je luistert naar binnen en stemt af op je innerlijke wijsheid die je altijd in een positieve en heldere richting wijst.

Als we ons verbinden met onze eigen innerlijke natuur,
dan is de sky de limit.

Je creëert het allemaal zelf

Wij zijn zelf de kunstenaar, de creator van ons eigen leven. In alle facetten.
We creëren onze aandacht en energie en trekken aan wat we uitzenden.

Hoe ziet jouw kunstwerk er momenteel uit?
Ben je blij met wat je voelt, wat je om je heen ziet en wat je zoal in jezelf en om je heen hebt verzameld en gecreëerd?

Als je niet tevreden bent of als je vastgelopen of ziek bent, kun je er zélf aan werken om een kleine of grote transformatie te creëren.

Niet door harder te werken of te vechten voor iets beters, maar door de stroom, de energie, de sfeer te veranderen waar je nu in zit.

Wat hier wél bij hoort is het opnemen van de verantwoordelijkheid voor je eigen handelen en alles wat daarmee verbonden is.

Als je een liefdevolle ruimte voor jezelf kunt zijn, dan is alles mogelijk.

Afstemmen op onze overvloedige natuur

Hoe meer we in ons leven én in de samenwerking met anderen een vrije en ademende manier van bewegen, handelen en werken ontwikkelen, hoe mooier, fijner én gemakkelijker het leven wordt.

De natuur leeft het ons voor.

Cycli van groei en bloei hebben daarna een fase van afsterven en rust, voordat er weer een nieuwe groeicyclus kan ontvouwen. De natuur is overvloedig, eindeloos divers en beweegt zich in een moeiteloze stroom van voortdurende ontwikkeling en expansie.

Wij zíjn natuur en kunnen er altijd voor kiezen om in deze natuurlijke stroom te stappen.

De doodlopende weg van opgelegde structuren en weerstand

In de loop van ons leven leren we van onze omgeving dat we een beperkt aantal mogelijkheden hebben om ons leven in te richten. En dat er allerlei structuren en regels (geschreven én ongeschreven) zijn, waarin we mee moeten doen (school, werk, sociale omgeving, etc.) en ons aan moeten houden.

Deze structuren zijn door anderen bedacht (vaak als oplossing voor een probleem op korte termijn) en houden geen rekening met de unieke levensloop van ieder mens en de oneindige mogelijkheden die er in werkelijkheid zijn om je leven vorm te geven.

Omdat de natuurlijke beweging die van expansie, ontwikkeling en verandering is, gaan de structuren en het daarin meedoen terwijl het niet bij je past, vroeg of laat wringen. We lopen vast, worden ziek of raken uitgeput.

Het is een doodlopende weg om vast te blijven houden aan structuren, gewoontes, manieren van werken, overtuigingen, die niet meer dienend zijn aan jouw ontwikkeling.

Iedereen kan het

Ik ben ervan overtuigd dat het voor iedereen mogelijk is om een ontspannen, vrij, vrolijk en stromend leven te creëren.

Maar dat gaat niet vanzelf.
Je zult bewust en consistent moeten kiezen voor een leven dat vele malen beter voelt dan nu. Steeds opnieuw, totdat het je vanzelfsprekende staat van zijn is geworden.

Dit is een proces waar je op ieder moment (opnieuw) in kunt stappen en waarvan je de eerste resultaten al heel snel kunt ervaren.

Als jij dit proces wilt aangaan, omdat jij jezelf een prachtig leven gunt, dan help ik je daar graag bij.

  • In de rubriek Aanbod vind je de cursussen en individuele begeleiding die ik bied.
  • In de rubriek Inspiratie vind je gratis artikelen, mijn podcast en gedichten om in te grasduinen.
  • En als je Inspiratie voor een Vrij en Comfortabel leven in je mailbox wilt ontvangen, schrijf je dan in via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

Pas als je je energie verandert, dan verandert je leven.