Avontuur in de ruimte

Afgelopen weekend diende opeens de begintekst van Star Trek – The next generation zich aan in mij. En ik wist het nog letterlijk!

Space…The final frontier
These are the voyages of the starship Enterprise
Its continuing mission, to explore strange new worlds
To seek out new life and new civilisations
To boldly go, where no one has gone before

Ik was een grote fan van deze serie en vooral van kapitein Picard. Deze man had een kalme wijsheid en tegenwoordigheid van geest, die mij enorm aansprak.

Deze maand is het thema in de LOL Community: Ruimte. Toeval?

En wat ik ook nog aangereikt kreeg, was het boek Becoming Supernatural over de ruimte en energie voorbij onze materieel waarneembare wereld en hoe wij ons leven creëren met onze energie. Dat tijd oneindig is en dat we in de ruimte creëren.

Ik ben er inmiddels van overtuigd, dat het geen toeval is, dat we allerlei dingen krijgen aangereikt. Als je met een vraag rondloopt of je richt je aandacht op iets waar je nieuwsgierig naar bent of iets dat je wilt creëren, dan komen er allerlei dingen naar je toe, die je daarbij kunnen helpen.

Voor mij ligt in deze aanwijzingen een uitnodiging om de onbekende ruimte te gaan verkennen.

De kunst is om de aanwijzingen te herkennen, te leren zien. De puzzelstukjes te verbinden. En daarvoor is het belangrijk om wakker en aanwezig in het hier en nu te zijn.

Volgens mij kunnen we opnieuw leren, ons herinneren, om ontspannen en ontvangend te leven, net zoals we als baby en jong kind deden. En kunnen we dat in de plaats zetten van strevend en strijdend en controlerend het leven doorploeteren.

Het mooie is dat we vrij zijn om zelf te kiezen en om zelf te interpreteren. Je kunt kiezen voor de moeilijke weg of de gemakkelijke weg.

Zodra je dat écht diep van binnen beseft, dan gaat er een hele nieuwe wereld open. Dan ontstaat er ruimte en openen zich onontdekte gebieden en reis- en ontwikkelmogelijkheden voor jouw leven.

Dan ga je het onbekende in en kun je écht nieuwe dingen ontdekken en creëren, in plaats van je verleden te herhalen of doorsudderen in een oneindige reeks van problemen.

Het begint met de bereidheid om anders te kijken en de nieuwsgierigheid naar andere mogelijkheden. De bereidheid om heilige huisjes te bevragen en vraagtekens te zetten bij ‘zo is het nu eenmaal’.

Durf jij dit avontuur op te zoeken?

In de online workshop Leven in Onvoorwaardelijke Liefde reik ik je een andere blik op het leven aan. Voorbij de focus op onze materiële wereld en voorbij het idee dat de buitenwereld jouw leven bepaalt.