Metamorfose van angst naar liefde

In de metamorfose van angst naar liefde kom je van alles tegen dat je niet helpt
En dat is GOED nieuws

Dit lijkt een tegenstrijdige boodschap, maar dat is het niet.

Het kiezen van een nieuwe richting in ons leven brengt namelijk altijd allerlei dingen aan het licht, die daar niet bij passen. Dat is dan een moment waarop je een nieuwe keuze kunt maken. Een andere dan wat je eerder deed en die in lijn is met de richting die je op wilt.

Ik heb aan het begin van dit jaar voor mezelf besloten om me zoveel mogelijk te richten op het leven in onvoorwaardelijke liefde. Dat is een groot onderwerp en heel fundamenteel voor hoe ik in het leven wil staan en hoe ik wil zijn en dingen doen.

Vanaf dat moment kreeg (en krijg) ik allerlei situaties in mijn dagelijks leven voorgeschoteld die mijn onbewuste angsten naar boven brachten en ook diep verstopte boosheid. Niet echt liefdevolle energieën 😉

In elk van die situaties kon ik nu opnieuw kiezen of ik in de oude patronen van reageren en handelen vanuit angst of boosheid stapte of om vanuit liefde te antwoorden.

Ik kan je zeggen, dit zijn harde noten om te kraken, maar o zo de moeite waard.

Het brengt zoveel ruimte, innerlijke rust en een veel harmonieuzere dag.

Nee, het lukt me lang niet altijd om direct de eerste keer iets anders te kiezen.

Wel kan ik steeds vaker zien wat er gebeurde en zo krijg ik het patroon en de dynamiek steeds helderder.

Eerst dus achteraf zien en later steeds meer in het moment mezelf bijsturen.

En uiteindelijk verandert de hele dynamiek, lost de angst en/of boosheid op en komt op die manier ook niet meer terug.

Het heeft alles te maken met bewustzijn, wakker zijn, aanwezig zijn in het hier en nu en in jezelf.
Dan heb je toegang tot je innerlijke wijsheid en je innerlijke stevigheid.

Pauzeren en jezelf bijsturen, dat is de oefening.

Én met liefde en geduld met jezelf omgaan, als het nog niet lukt.

================================

Wil jij kiezen voor een leven vanuit onvoorwaardelijk liefde?
Waar angst er wel kan zijn, maar niet meer de touwtjes in handen heeft?

Kijk dan eens bij mijn aanbod.
Ik help je graag verder.