Minder vasthouden geeft meer vrijheid

Hoe minder we vasthouden aan hoe iets moet zijn of zou moeten worden, hoe meer vrijheid en nieuwe mogelijkheden we creëren.

Eén van de grootste blokkades en remmen die we in ons leven kunnen toepassen, is het hardnekkig vasthouden aan een bepaalde weg of een bepaald resultaat.

Zodra je je gaat richten op één enkele mogelijkheid en één enkele weg om daar te komen, sluit je de deur voor duizenden andere opties en vele creatieve en vaak snellere wegen om naar datzelfde doel te komen.

Het leven is een creatief proces en als wij onszelf opstellen als een meewerkende component ín dat proces, dan gaat alles van een leien dakje.

Maar nee hoor. Wij mensen weten het beter dan de natuur en het universum. Wij zullen het wel regelen. Wij gaan recht op ons doel af en het dondert niet hoeveel schade dat onderweg geeft. In ons eigen leven én in de wereld om ons heen.

Hoe is dat voor jou?
Waar hou jij vast, terwijl je heel diep van binnen wel beter weet?
Waar blijf je wegkijken en doorduwen, omdat je niet anders durft?

Kun je zijn met het ongemak en het niet weten, als je loslaat?

In de ruimte die ontstaat, als je een paar stappen achteruit doet en je greep op de situatie losser maakt, kunnen nieuwe ideeën en mogelijkheden zich aandienen.

Maar dat doen ze alleen, als jij bereid bent om ze toe te laten en te luisteren.

Dan open je de deur naar het moeiteloos creëren, het natuurlijke ontwikkelingsproces van het hele universum.