Welkom in mijn Creatieve Oase

Als je op deze pagina terecht bent gekomen, dan betekent dat waarschijnlijk dat je nieuwsgierig bent naar mijn antwoorden op de vragen:

  • Wat is jouw diepste verlangen?
  • Wat is jouw grootste angst?
  • En waar ben je in het spectrum tussen deze twee?

Hier komen ze:

.

Mijn grootste angst is:

De angst voor wat er zou kunnen gebeuren – en dat kan ik niet eens concreet omschrijven – bij ernstiger gewelddadig of opdringerig gedrag van anderen naar mij toe.

Ik merk dat alles wat maar een klein beetje in die richting gaat, mij triggert. Van bumperklevers op de weg tot mensen die kritiek leveren op wat ik doe of maak. Als ik dit soort dingen tegenkom, dan ben ik geneigd om van me af te bijten, boos te worden, terug te slaan.

Als ik een stapje achteruit doe, dan weet ik dat ik dit soort dingen vrij weinig tegenkom. En ik weet ook dat in mijn eigen energieveld grof geweld geen plaats heeft. Die energie is simpelweg niet actief in mij en daarom zal ik het ook niet aantrekken. Maar toch.

Waar ik niet bang voor ben, is de dood. Daar ben ik zo dichtbij geweest. En dat was zo’n positieve ervaring vol vertrouwen, dat angst voor de dood geen issue is voor mij.

.

En mijn diepste verlangen?

Dat is een comfortabel en rijk leven in alle opzichten. Een leven waarin het heerlijk stroomt. Waarin ik vol enthousiasme spelenderwijs aan het creëren ben door de hele dag heen.

Mijn eigen oase in de vorm van mijn Zijn en alles wat ik meemaak. Vervullend, liefdevol, speels, licht, genietend.

Dat het leven gewoon goed is en lekker voelt.

.

Waar ben ik nu in dit spectrum tussen mijn diepste verlangen en grootste angst?

Ik kijk in de richting van mijn verlangen. Mijn aandacht is daar naartoe gericht. En daar ben ik veel dichterbij, dan bij mijn angst.

Ik ben bezig met het bouwen aan mijn oase, zowel innerlijk als uiterlijk.

Ik zet iedere dag meer stapjes in die richting.

En zo nu en dan is mijn angst voelbaar in mijn lijf, omdat ik dan ga controleren en sturen en duwen. Dat herken ik steeds eerder, zodat ik mezelf kan bijsturen.

.

En jij? Wat zijn jouw diepste wens en grootste angst?
En waar ben je nu in het spectrum tussen die twee?

Als je een ‘Ja’ voelt om jouw antwoorden naar mij toe te sturen, doe dat dan per e-mail naar oase@vitaalkunst.nl.

Je krijgt sowieso een bericht van mij terug.