home button

. Zeven Ingrediënten voor een Ontspannen Leven

 
 
 

Bij Vitaalkunst creëer jij vruchtbare grond voor je eigen natuurlijke stroom

 

Als je hebt besloten om hulp te vragen bij het opkrabbelen uit je overbelaste situatie, dan wil je dat uiteraard op een plek doen die bij jou past.

Op deze pagina lees je in het kort wat je kunt verwachten van mijn aanbod, de visie die eronder ligt, mijn werkwijze en wat Vitaalkunst anders maakt dan andere coaches en therapeuten.

 

 

Vitaalkunst, de Creatieve Oase helpt jou om:

 • Te luisteren naar jouw innerlijke wijsheid en daarnaar te handelen.
 • Zacht en liefdevol te zijn naar jezelf en aandacht te hebben voor wat jij diep van binnen nodig hebt.
 • Innerlijke rust en ontspanning als vanzelfsprekend in je leven te integreren.

 • Afbrekende patronen en blokkades om te vormen naar gezonde en opbouwende gewoontes. 
 • Het gestress en 'moeten' achter je te laten.
 • Een licht en sprankelend leven te creëren waarin je volop rust en ruimte ervaart.
 

Kortom, om een ontspannen, energieke en gezonde versie van jezelf te ontwikkelen!

 

 

Mijn visie

Soms kom je op je levenspad op een punt waar je niet meer verder kunt en je raakt bijvoorbeeld burnout of je loopt vast door een heftige emotionele gebeurtenis. Op zo’n moment heb je iemand nodig, die heeft ervaren hoe je uit die doodlopende weg kunt komen. Ik kan je helpen, omdat ik die doodlopende weg vanuit mijn eigen ervaring ken.

 

Kunstzinnig werken is een bijzonder krachtig én vriendelijk middel, dat je brengt bij de diepere lagen, je intuïtie en gevoel en de scheppende bron in jezelf. Voor het herstellen van een ingrijpende gebeurtenis of ziekte of het veranderen van een overbelaste situatie in je leven is het nodig om het contact met jouw scheppende bron, de oase in jezelf, te herstellen. Om de zachte krachten aan te spreken, die je zo lang hebt genegeerd.

 

Alleen als jij werkelijk iets wilt veranderen in jouw leven kan ik je helpen. En dat doe ik dan met volle overgave. Vanuit mijn intuïtie en met liefde voor wie jij bent.

 

 

Mijn werkwijze in het kort

 • Ik zal je vragen en zo nodig opnieuw leren, om de diepte in te gaan.
  Om werkelijk aandacht aan jezelf te schenken, naar binnen te keren, contact te maken met je gevoelsleven, met je ziel en je te openen voor wat daar leeft.
 • Ik ben ervan overtuigd dat alles wat in jou leeft, gezien en gehoord mag worden en een bijdrage levert aan de transformatie die jij nodig hebt.
 • Alleen als we tot de bodem gaan, kun je wezenlijk en blijvend veranderen.
  Jij bepaalt zelf hoe ver je wilt gaan en ik zal altijd de grenzen respecteren die jij aangeeft.
 • Het kunstzinnig werken is de spiegel waarin je gaat leren zien wat jij nodig hebt en welke stappen je kunt zetten. Het is zichtbaar geworden intuïtie.
 • Het kunstzinnig werken, de kleuren, de bewegingen, de vormen, is ook de voeding waarmee jij je ziel, je innerlijk kunt opladen.
 • Een quick fix kan ik je niet leveren, omdat ik daar niet in geloof. 
 

Je kunt altijd contact met me opnemen. Als je vragen hebt, ergens mee zit of even iets kwijt wilt, dan ben ik eenvoudig bereikbaar per mail of telefoon.

 

 

Wat maakt Vitaalkunst uniek?

Vitaalkunst is de oase waar jij, als vermoeide levensreizig(st)er, een stop kunt maken. Waar jij je oude ballast en patronen kunt transformeren tot vruchtbare grond voor de toekomst. Waar je nieuwe energie opdoet en innerlijke rust en ontspanning vindt. Zodat je innerlijk opgeruimd, verfrist en dichter bij jezelf weer vertrekt.

 

Mijn passie is om jou in beweging te brengen met kunst naar de zachte en intuïtieve krachten in jezelf. Door op een diepere laag in beweging te komen via het tekenen of schilderen, breng jij ook andere gebieden in je leven in beweging. Een beweging naar een nieuw, gezond evenwicht.

 

Mijn rustige uitstraling is een sterk punt. In mijn praktijk heerst altijd een rustige sfeer. Ik vind dat zelf fijn en merk ook dat de mensen die ik help dat prettig vinden. Zo kun je je beter concentreren en voelen wat er met je gebeurt. Natuurlijk is er ruimte voor een lach, een traan en gezelligheid, graag zelfs. Ik vind het belangrijk dat jij en ik onszelf kunnen zijn, zodat we in een vertrouwde sfeer kunnen werken.

 

Het vinden van de essentie is mijn kracht. Iedereen brengt een eigen verhaal, een eigen manier van tekenen en schilderen en een eigen manier van werken mee. Dat geeft heel veel informatie en meestal ook de nodige ruis. Ik ben goed in het vinden van de essentiële punten en thema’s waar het bij jou nu over gaat. En vervolgens in het vertalen naar wat jij nu nodig hebt, op een manier, dat jij er iets mee kunt. 

 

Ik werk steeds meer intuïtief: In het hier en nu zijn, afstemmen op de situatie en jou als persoon en van daaruit doen wat er nodig is. Zo blijven we in de stroom van ontwikkeling en gebeuren er bijzondere en krachtige dingen. Daar zijn lang niet altijd woorden voor en dat is okee.

 

Jij bent zelf verantwoordelijk voor je proces. Jij maakt uiteindelijk zelf de keuze welke stappen je wel en niet zet en wat je wel en niet aan wilt gaan. Mijn taak is die van gids en begeleider. Hoe meer we in openheid en eerlijkheid kunnen werken, hoe groter de stappen zullen zijn, die jij kunt maken. En hoe groter de transformatie is die jij kunt bereiken.

 

En ik hou van duidelijkheid. Heldere afspraken, duidelijkheid over wat je mag verwachten, hoe lang het duurt en wat jouw investering is, vind ik belangrijk. Daarom nog even voor de duidelijkheid: Ik ben vaktherapeut en coach, die jou kan helpen om stappen in je persoonlijke ontwikkeling te zetten. Ik ben geen teken- of schilderjuf, die je leert om technisch goed te tekenen of mooie plaatjes te maken.

 

 

Je hebt nu een beter idee gekregen wat je kunt verwachten als je met mij samenwerkt, van mijn werkwijze en mijn visie. Lees hier verder over de trajecten, zowel online als in mijn praktijk, waarmee ik jou kan helpen naar een licht en sprankelend leven in verbinding met jouw scheppende bron.

 

 

quote-left

Het kunstzinnig werk heeft mijn aandacht meer op mijn gevoelens gericht en ze bespreekbaar gemaakt. Ik ben me er heel bewust van geworden dat ik (te) veel vanuit het hoofd heb geleefd en dat mijn gevoel meer ruimte nodig heeft.

B.S.

quote-right

 

quote-left

Deze vorm sluit heel erg aan bij mij. Naar mijzelf kijken op een prettige manier, niet zó confronterend dat ik meteen in een oordeel schiet van: dat en dat doe of deed ik dus altijd fout!

Deze taal past bij mij. De dingen die ik tegenkom in het schilderen zijn voor mij heel goed te vertalen naar de dingen in het dagelijkse leven en daardoor ook, op een fijne manier naar mezelf toe, beetje bij beetje te veranderen.

Lieve Elske, dankjewel.

 

Janita Antuma

quote-right

 

quote-left

Het was voor mij een leerzaam traject. Het was lastig om kleine stapjes te leren zetten. Mijn geduld werd flink op de proef gesteld. Ik wilde vaak te grote stappen maken of opgeven met de opdracht, omdat deze voor mij klaar was.

Gelukkig heb ik daarna meer inzicht gekregen en met meer gevoel de schildering af kunnen maken.

De belangrijkste verandering in mijn proces is de nuancering en dat ik door warming up oefeningen beter bij mijn gevoel kan komen.

Het was een prettige en leerzame periode, soms confronterend.

 

B.M.

quote-right