home button

. Zeven Ingrediënten voor een Ontspannen Leven

 
 
 

Bezield Leven

blog over leven vanuit je innerlijke licht en wijsheid

Kies voor Ontspanning en Plezier in de zomervakantie

Onze zomervakantie staat nu ook voor de deur en dat betekent straks heerlijk zes weken freewheelen. In deze periode maak ik geen afspraken en ga ik zoveel mogelijk offline. Heerlijk!

 

De vakantie is bij uitstek geschikt om het leven in jouw natuurlijke flow meer te omarmen en te oefenen. En zo weinig mogelijk te structureren of te plannen.

Go with the flow is deze week extra belangrijk

Go with the flow is deze week extra belangrijk

 

Waarom?

Omdat het warm weer is.

 

Warm weer nodigt ons uit om te vertragen.

Om lekker onder een boom in de schaduw te gaan zitten of in een hangmat te gaan liggen.

En ja, daar kun je ook werken.

Leef vanuit je innerlijke licht

Steeds meer ontdek ik en doorvoel ik hoe prachtig veelzijdig het leven is. Hoe eindeloos creatief. We kunnen zoveel kanten op en zoveel smaken en kleuren in het leven creëren.

Fixatie op het resultaat blokkeert het proces

Het leven is een proces. Het beweegt cyclisch en het gaat altijd door.

 

De laatste weken ben ik me intensief aan het verdiepen in allerlei boeken, lezingen en online conferenties die gaan over het proces van het leven. Over hoe wij als mensen onszelf kunnen besturen. Hoe we meer vrijheid (vooral innerlijk) kunnen ervaren. Hoe we een leven kunnen creëren waar we écht blij van worden.

Zacht en liefdevol

In het doorkijken van mijn ideeën een aantekeningen voor deze parels kwam vandaag het woord Zachtheid naar voren. Op het moment dat ik zo’n woord lees én de betekenis laat binnenkomen, ontspant mijn lijf zich vanzelf.
 
De crux zit hem in het laten binnenkomen van de betekenis van zo’n woord. Het ervaren, doorvoelen. Alleen het lezen en er mentaal een stickertje op plakken in de trant van ‘mooi’ of ‘inspirerend’ of ‘soft’ of wat dan ook, brengt je niet in de energie en de ervaring van zo’n woord. Dan blijf je in je hoofd.

quote-left

Ik denk niet dat ik burnout ben. Wel dat ik te veel hooi op mijn vork heb/had en ik mede door jouw VitaliteitsTips nu stappen zet om nieuwe wegen in te slaan.

Dit vooral door creatieve dingen te doen en mijn dagen anders in te delen.

L.v.d.H.

quote-right