home button

. Zeven Ingrediënten voor een Ontspannen Leven

 
 
 

Dit artikel komt een week later dan anders. Er was even geen ruimte om het te maken. Ik ben er vorige week wel mee bezig geweest, maar toen kwam ik in de mij o zo bekende energie van duwen en streven terecht. Ik raakte de verbinding met mijzelf kwijt en zat met mijn aandacht zo ongeveer ín de computer.

 

Toen ik dat merkte, ben ik gestopt.

 

Zoals je weet ben ik al langere tijd bezig met werken vanuit mijn intuïtie, dingen in het hier en nu laten ontstaan, ontvouwen. Dat is een oefenweg en die vraagt aandacht en wakkerheid.

 

Soms is die aandacht en wakkerheid er even niet en dan val ik terug in mijn oude patronen.

 

Gelukkig zie ik het steeds eerder gebeuren en dan kan ik ingrijpen.

Op een liefdevolle manier. Mezelf even stil zetten en voelen wat er gebeurt.

 

Op zo’n moment richt ik mijn aandacht naar binnen en voel en vraag mijzelf wat ik nodig heb.

Dan kan het zomaar gebeuren dat het antwoord is om niet verder te gaan met – in dit geval – het maken van mijn ezine. Het op dat moment te laten rusten en een hele ruime pauze te nemen.

 

Een paar jaar geleden zou dat niet eens in mij opgekomen zijn. Ik heb met mijzelf toch een deadline afgesproken? Dan zou ik koste wat het kost doorgegaan zijn om het toch op tijd af te krijgen. Inclusief de stress en het uitgeputte gevoel dat daarbij hoort.

 

Hoe meer ik mij verbind met het leven in de natuurlijke stroom, vanuit zachtheid en liefdevolle aandacht, hoe kleiner het aandeel van deze stressvolle gebeurtenissen in mijn leven wordt. Gebeurtenissen zoals ik net beschreef.

 

Leren leven en werken in de natuurlijke stroom, betekent om te beginnen heel veel aandacht voor jezelf, voor dat wat er in jou leeft en voor de dingen die je in de weg zitten om die natuurlijke stroom te gaan volgen en toe te laten.

 

We bouwen in de loop van ons leven veel patronen en gewoontes op, die ons afhouden van de natuurlijke stroom. De weg van presteren, competitie, streven, de beste willen zijn, die we overal om ons heen zien, brengt ons steeds verder weg van wie we werkelijk zijn en wat we nodig hebben.

 

Gelukkig kan het ook anders. Meevaren op de natuurlijke, ontspannen stroom, kun je opnieuw leren en integreren in je leven. Het is een weg van aandacht voor jezelf, voor jouw innerlijke wijsheid, voor sensitiviteit en zachte energie.

 

Het vraagt ook dat je ontzettend eerlijk naar jezelf gaat kijken. Dat je de dingen die je in de weg zitten naar deze natuurlijke stroom, de aandacht geeft, die ze nodig hebben.

 

We hebben allemaal automatische ‘nee-s’ in ons, we hebben allemaal patronen die ons in een overleef-stand brengen, zodat we op wilskracht door kunnen gaan. Dit zijn allemaal dingen die ons stap voor stap uitputten en weg houden van onszelf.

 

Als je de weg van de natuurlijke stroom wilt gaan, is het nodig om deze patronen en blokkades om te vormen, zodat er ruimte komt voor nieuwe wegen, ontspanning en lichtheid.

 

In mijn nieuwe online programma Innerlijke Voorjaarsschoonmaak gaan we aan de slag met deze patronen en blokkades die ons af houden van een ontspannen bestaan.

We gaan innerlijk ruimte maken voor de natuurlijke stroom van het leven.

 

Wil jij ook opruimen in jezelf?

Je innerlijke spinnenwebben en gewoontes die je niet meer nodig hebt opruimen?

Klik dan hier voor verdere informatie en om je aan te melden.

 

 


Elke twee weken inspirerende artikelen rechtstreeks in je inbox?

Schrijf je hieronder in voor het gratis eZine VitaliteitsTips

 

 

 
 

Gesloten voor nieuwe berichten