home button

. Zeven Ingrediënten voor een Ontspannen Leven

 
 
 

Het oefenen met en lezen in het boek De weg naar verandering, heeft mij nog meer op het spoor gezet van zachtheid.

 

Het gaat over de energie die alles in de natuur laat groeien, bloeien en sterven, maar die we niet kunnen zien of vastpakken. Een energie die schept, in een zachte stroom, waardoor alles steeds verandert.

 

Ik ervaar het als een hele zachte en voedende energie. Ze duwt niet, streeft niet, presteert niet. Ze creëert en laat het ook weer afsterven. Als eb en vloed. In een altijd doorgaande kringloop.

 

Jij bent ook onderdeel van deze natuur en deze energie werkt ook in jou. En je kunt leren om je af te stemmen op deze scheppende energie. Om voorbij je strevende ego te bewegen. Zodat je zacht en moeiteloos door het leven beweegt en je gedragen voelt.

 

Het vraagt aandacht en oefening om je af te stemmen op de natuurlijke stroom. Dat gaat niet vanzelf, omdat we ontzettend geconditioneerd zijn om ons ego voorrang te geven. Om te luisteren naar het gebabbel in ons hoofd, in plaats van naar het zachte stemmetje in ons hart.

 

Als je rust en ontspanning in je leven wilt, dan heb je maar één keuze. En dat is de weg naar binnen te kiezen. Naar je hart, naar je scheppende bron, naar de zachtheid en de liefde. Met moeten, streven en presteren, maak je jezelf langzaam maar zeker kapot.

 

Ik ben op weg gegaan naar mijn scheppende bron en ik kan je vertellen dat het meer dan de moeite waard is. Er is ruimte en lichtheid aan de andere kant van de angsten en frustraties.

 

Als je wilt dat ik je de weg wijs naar jouw scheppende bron, kijk dan eens bij mijn aanbod.

 

 


Elke twee weken inspirerende artikelen rechtstreeks in je inbox?

Schrijf je hieronder in voor het gratis eZine VitaliteitsTips