home button

. Zeven Ingrediënten voor een Ontspannen Leven

 
 
 

Voor mij op tafel liggen de schatten van Ameland: heel veel schelpen en een paar krabbenpootjes.

 

Het zoeken van schelpen is eindeloos. Steeds weer is er nóg een mooie schelp om op te rapen.

En iedere dag weer komen er nog meer schelpen aan land.

 

Overvloed.

 

In de boeken die ik heb gelezen in de vakantie en die ik ook nu nog lees, wordt steeds weer beschreven hoe wij in een wereld van overvloed leven. Niet de overvloed in materiële zin, maar in de betekenis van een oneindige scheppende bron, de levenskracht, die in alles – ook in jou en mij - aanwezig is. Dat we daarop mogen vertrouwen.

 

Om in verbinding met deze bron te gaan leven, vraagt vertrouwen en moed.

Want het is verre van vanzelfsprekend, omdat wij in een maatschappij zijn opgegroeid waar helemaal geen aandacht is (was?) voor deze bron en manier van leven.

 

Zelf merk ik, dat ik bij vlagen als het ware voel wat het is om werkelijk op de stroom van het leven mee te bewegen. Zonder voorbehoud, zonder controle, zonder verwachtingen. En me open te stellen voor dat wat er is en wat er op mijn pad komt. Dat voelt heerlijk vrij.

 

En op andere momenten – vooral als ik het met mijn hoofd probeer te begrijpen – dan wordt het wazig, chaotisch en onduidelijk en kan ik er geen woorden voor vinden om het voor mezelf helder te maken. Ik weet nu dat het dan belangrijk is om innerlijk een stapje achteruit te doen en waar te nemen wat er gebeurt.

 

Ik heb me het afgelopen jaar op een pad begeven, waar voor mijn gevoel geen weg terug meer is. Ik kan niet meer omkeren en terug gaan naar het streven, controleren, vastleggen, hard werken, proberen … te bereiken, doelen halen, enzovoorts.

 

Waarom niet?

 

Omdat het zo ontzettend veel fijner, voller, kloppender, rustiger voelt en dichter bij mijn natuur om mezelf meer en meer open te stellen voor dat wat er is, me af te stemmen op wat ik voel en mijn leven zich te laten ontvouwen.

 

Het bijzondere is, dat er steeds weer nieuwe lagen zijn om te ontdekken. Zoals nu. In de maanden tot de zomervakantie heb ik me vooral gericht op het intuïtief werken en nu dient zich een soort essentie aan, die nog een stap verder gaat. Die mij herinnert aan het simpele feit dat ik deel van een heel groot geheel ben. En hoe meer ik me daarmee verbind, hoe vanzelfsprekender, lichter en stromender alles gaat.

 

Dat klinkt prachtig, maar het is wel een oefenweg. Dat kan ook niet anders, want ook ik heb geleerd dat dingen als hard werken en economische groei heel belangrijk zijn. En mijn ego heeft ook nog heel wat in de melk te brokkelen, kan ik je vertellen.

 

Het is een mooi proces, om te leren zien, voelen, wanneer mijn ego aan het werk is en wanneer ik van binnenuit, vanuit mijn ware natuur dingen doe. In dit proces was en blijft de natuur voor mij een soort reisgenoot, een inspiratiebron en een spiegel.

 

Wil jij ook meer vanuit je natuurlijke zelf leven? Leren voelen wat het verschil is tussen wat je denkt te moeten doen en wat de scheppende stroom in jou aangeeft?

Kijk dan eens bij mijn aanbod. Ik help je graag om de weg naar jouw essentie en daardoor naar meer rust en innerlijke rijkdom te vinden.

 


Elke twee weken inspirerende artikelen rechtstreeks in je inbox?

Schrijf je hieronder in voor het gratis eZine VitaliteitsTips

 

 

 
 

Gesloten voor nieuwe berichten