home button

. Zeven Ingrediënten voor een Ontspannen Leven

 
 
 

Vanochtend keek ik in mijn agenda en schrok een beetje van de datum. Volgende week is het al weer april! Soms zijn er van die periodes dat de tijd lijkt te vliegen. De maand maart is deze keer behoorlijk door mijn vingers geglipt. Ik heb het gevoel dat deze maand nog maar net begonnen is, maar het tegendeel is waar.

 

Het voelt een beetje chaotisch. Na de Verwendag moest ik even bijkomen en opnieuw richting bepalen. In de waan van de dag zijn er vaak veel “klusjes, die ik eerst af wil hebben” en daar kan ik aardig door in beslag genomen worden. En als dan de tijd ook nog zo snel lijkt te gaan, dan bekruipt mij het gevoel dat ik bijna niks heb gedaan in de afgelopen weken.

 

Dat is natuurlijk niet waar, maar er zijn nog geen zichtbare tekenen van mijn nieuwe activiteiten. Het heeft zich vooral ondergronds en achter de schermen afgespeeld. Ik heb keuzes gemaakt en ruimte geschept, zodat ik meer de koers kan volgen die ik zelf graag wil. De eerste kiemen vind je in mijn ezine van deze week.

 

Toen ik het chaotische gevoel wat liet bezinken, besefte ik dat het eigenlijk wel heel goed past bij deze tijd van het jaar. De energie van de natuur, die nu stapje voor stapje met volle kracht weer naar buiten gaat stromen. Alle bomen, struiken en planten die weer blaadjes of bloemen tevoorschijn toveren. Dat gaat met een enorm tempo en een geweldige opbouwende energie.

 

Een groot deel van dat proces speelt zich in de plant zelf en onder de grond af en wij zien de kracht pas als in enkele dagen bloemen of bladeren tevoorschijn komen. Daar is dan al heel wat aan vooraf gegaan.

 

Diezelfde bouwende en bruisende energie zit ook in ons. Er is altijd een kern waar die scheppende energie nog steeds te vinden is, ook al voel je je nog zo moe of opgebrand. 

 

Ik heb dat zelf ervaren toen ik 9 jaar geleden in een uitgeputte situatie zat. Ergens in mij was altijd een klein vuurtje, dat vooruit wilde en dat stapjes wilde zetten – hoe klein ook – naar nieuwe gezondheid.

 

Ik vind dat een hele opbeurende gedachte, want dat betekent dat je altijd weer het heft in eigen hand kunt nemen en stapjes zetten naar meer energie, een gezonder innerlijk leven en een fitter lijf. Dat kan op allerlei manieren en het belangrijkste is dat je een manier zoekt die bij jou past.

 

De natuur is in zo’n opbouwproces voor mij een belangrijke inspiratiebron en raadgever. En kunstzinnig werken geeft de handvaten en voeding voor de weg naar dat gezondere leven.

 

Ik schreef net al over de opbouwende krachten, die je nu in de natuur kunt waarnemen en ervaren. Door met deze krachten contact te maken, wordt jou eigen opbouwende kracht aangesproken. Je kunt er als het ware op meevaren en daardoor je eigen energie vergroten.

 

Een kleine oefening die je daarbij helpt is om een plant of boom te volgen, liefst één die buiten staat. Ga iedere dag een paar minuten deze boom of plant waarnemen. Kijk wat je opvalt, wat je ziet, ook van heel dichtbij, wat er verandert is. Je gaat nog meer zien en beleven als je dit waarnemen tekenend of schetsend doet. En dan bij jezelf van binnen voelen wat er aangeraakt wordt door deze waarnemingen.

 

In deze tijd van het jaar is het voor mensen met burnout of overbelasting extra belangrijk om zich met de natuur en de opbouwende energie daarin te verbinden. Die helpt je nu enorm. Ze geeft je energie, inspiratie en motivatie om in je eigen opbouwproces stapjes te blijven zetten en richting te bepalen.

 

Als je dat niet alleen kunt of wilt, dan help ik je graag in jouw opbouwproces.

 

Van 18 tot en met 27 april ga ik een online Positieve Energie 10-daagse organiseren, waarin we ons ook met deze opbouwende energie gaan verbinden. Deelname is gratis en je kunt je via deze link aanmelden.

 

Wil je meer persoonlijke begeleiding, meld je dan aan voor een gratis Inspiratiesessie, waarin we gaan kijken wat jij nodig hebt. Klik hier om je aan te melden.

 


Elke twee weken inspirerende artikelen en videos rechtstreeks in je inbox?

Schrijf je hieronder in voor het gratis eZine VitaliteitsTips

 

Gesloten voor nieuwe berichten